Historien

Vores kaffe eventyr startede da vi købte den første espressomaskine, og jagten på god frisk kaffesmag gik i gang.

På det tidspunkt var det svært at finde friskristet kaffe på Bornholm. Derfor fik vi lyst til selv at eksperimentere med ristning af grønne bønner.
Ristningen foregik i skurvognen i haven ved hjælp af et gasblus og en gammel wok gryde.

De første rist var af tvivlsom karakter, men forholdsvis hurtigt havde vi gode oplevelser med kaffesmagen. Selvom risten fra en wok ofte bliver noget uens, så var det slående så god og frisk smagsoplevelsen var.
Interessen holdt ved og udviklede sig stille og roligt.

I dag rister vi vores bønner på en 12 kg Probat kafferister, og produktionen for Buchwald’s kafferisteri er flyttet til Torvehallen ved Gartnervangen.
Vores passion for velsmagende kvalitetskaffe er uændret og derfor er vi altid på udkig efter grønne bønner, der giver gode smagsoplevelser.

Vi mener at friskheden i bønner, der lige er ristet, er en stor faktor i smagsoplevelsen af kaffe. Derfor rister vi først de grønne bønner, når bestillingerne på kaffen modtages.
Den nyristede kaffe pakkes i poser med afgasningsventil, som gør at aromaen forbliver i kaffeposen og gasserne siver ud af ventilen.
Ristedatoen skrives på poserne og på den måde er friskheden altid synlig.